Állatvédelmi oktatás

Kategória: Állatvédelmi oktatás Megjelent: 2012. augusztus 06. hétfő Írta: Csaba

Az ÁRVÁCSKA Állatmenhely folyamatos üzemeltetése mellett Egyesületünk még egyéb, az állatvédelemmel kapcsolatos szemléletformáló feladatok ellátását is célul tűzte ki. Ezek egyik legfontosabbika a helyi lakosság állatokkal szembeni magatartásának pozitív irányú fejlesztése - az állatokkal való méltányos bánásmód, a felelősségteljes állattartás szabályainak széleskörű terjesztése, összességében az ember és az állatok helyes viszonyának kommunikálása környezetünkben.

Az állatvédelemre való nevelés során fő célcsoportunk a kisiskolás gyermekek, az ifjúság. Oktatásunk alapgondolata az, hogy az ember mint értelmes lény nemcsak önmagáért, hanem az őt körülvevő  környezetért, az abban élő valamennyi élőlényért, így az állatokért is felelősséggel tartozik. Ennek a gondolatnak a tudatosítása már egészen fiatal, akár óvodás korban is megkezdhető,  a téma akár elméleti, akár gyakorlati felvetése igen népszerű a gyermekek körében.

Konkrét programjaink:

A pályázatot idén a 2009/2010. tanév öszén hirdetjük meg ismét, a nagy érdeklődésre való tekintettel idén a pályázatot kiterjesztjük a felsőtagozatosokra is. A meghirdetés szeptember első hetében jelenik meg nyilvánosan.

 

Az idei tábor keretében, ismerkedés és tapasztalatszerzés céljából meglátogattuk a veresegyházi Medvemenhelyet és az őrbottyáni Sérült, Öreg Lovak menhelyét.

Még több fotó:          http://gallery.site.hu/u/SZTENDREARVACSKA/Esemenyek/eletkepek/

                                 http://gallery.site.hu/u/SZTENDREARVACSKA/Esemenyek/tabor_001/

 A programban résztvevő kisiskolások több, a témával kapcsolatos foglalkoztató füzetet is kapnak, melynek célja, hogy visszaemlékezzenek a felelős állattartás szabályaira, esetleg otthon is szívesen foglalkozzanak a témával, meséljenek szüleiknek a kötetlen, kellemes hangulatú foglalkozásokról.

Az oktatási program bemutatására, előadására iskolák jelentkezését várjuk a 2012/201a-es tanévben!  Egyesületünk állatvédelmi felelőse a tananyag bemutatása után vállalja az órákon való előadást. Jelentkezni lehet a 06 20 220 0223-as telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címeken.

 

Találatok: 7606