Menhelyi Élet

Kategória: Az Egyesületről Megjelent: 2012. augusztus 06. hétfő Írta: Csaba

Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek” – hirdeti az általam is nagyra becsült mondás, ami többszörösen is igaznak bizonyul a Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatmenhely  üzemeltetéséért és hosszú távú fennmaradásáért vívott mindennapos küzdelemben.

Sztakó Edit elnöknő vezetésével és napi irányításával immár több mint 15 éve működik az  ÁRVÁCSKA kutya- és cicamenhely. A korlátozott anyagi lehetőségek miatt sajnos csupán 4 fő 6 órás állandó alkalmazott foglalkoztatására van lehetőség. Emellett áll egy egyre erősödő önkéntes gárda, akik szabadidejüket nem sajnálva rendszeres kétkezi munkával, aki teheti anyagi támogatásával segíti a menhely védenceinek minél jobb gondozását.

Akik már jártak a menhelyen tudják, hogy az utóbbi évben már átlagban 150 kutyus és 90-100 cica a napi létszám. Szinte folyamatos a „telt ház”, nagyon ritka az üres kennel. A gazdátlanul maradt állatok sokszor előzetes bejelentés után - az egyre inkább terjedő ivartalanítási készség és a közben bevezetett chip regisztráció ellenére - sorban állva várják az üresedést, hogy bekerüljenek a menhelyre.

A napi feladatokból – alkalmazottak és önkéntesek - valamennyien kivesszük a részünket:

 

A civil anyagi felajánlásoknak köszönhetően legutóbb:

Rendszeres állatvédelmi oktatást szerveznek önkénteseink, melynek keretében:

Az önkéntes munkatársak és a menhely napi állandó dolgozói munkájukban tehát egymásra vannak utalva, csakis a jó hangulatú közös munka eredménye, hogy menhelyünk elismert helyet foglal el a jelenleg működő állatmenhelyek között. Az alkalmazottak és önkéntesek egymás iránti kölcsönös megbecsülése,  a befogadott állatok iránt érzett közös szeretetük és elkötelezettségük az, amivel igazán segítik az Egyesület és a Menhely hatékony állatvédelmi munkáját.

 A Menhely munkáját minősítő kitüntetések:

 Az Év Kiváló Állatvédője 2007.  -  az elvégzett kiemelkedő munkáért  (MÁTSZ)

 ARANY – Jelvény   -  az állatok kitartó eredményes gyógyításáért, az Immunovet HBM

                                      készítmények eredményes használatáért  (VET-Nutrition BT)

 WSPA, London - World Society for Protection of Animlas nemzetközi állatvédelmi szervezet tagja, 2009.

 Szentendre 2015

Találatok: 10628