Állatok Világnapja 2016

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2016. szeptember 20. kedd
Írta: Horváth Attiláné

logo   

Egyesületünk idén az ÁRVÁCSKA Állatmenhely területén ünnepli az állatok      nemzetközi ünnepét - az Állatok Világnapját.

Szeretettel hívunk, várunk Mindenkit az ünneplésre, amire változatos, eseménydús programmal készülünk.

Egyesületünk munkatársai, önkéntes támogatóink, az állatmenhely valamennyi kis lakója örömmel várja Mindenki megjelenését, részvételét!

 

plakát


 

Rajzpályázat 2016

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2016. május 10. kedd
Írta: Horváth Attiláné

R A J Z - P Á LY Á Z A T 2016.smile

Szentendre város általános iskoláinak I – VIII. osztályos tanulói részére  az ÁLLATOK VILÁGNAPJA alkalmából

„Felelősségem a környező világért – Barátaink az állatok!” címmel rajzpályázatot hirdetünk a 6 – 15 éves korosztálynak.

T É M A : a rajzban minden résztvevő ábrázolhatja kedvenc állatát, bármely állattal kapcsolatos nyári élményét, hogyan gondoskodik egy bajba jutott állatról, egy állat tartásának méltányos körülményeit, egy állatmenhelyi látogatását, stb….

F O R M Á T U M: résztvevőnként 1 db., max. A4-es méretű, bármilyen technikával készült rajz

Benyújtás:            2016. szeptember 16. péntek

Benyújtás helye:   PMK – Gyermekkönyvtár, Szentendre, vagy

                    jpeg formátumban a következő email címre -   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(A rajzok hátoldalára kérjük írják fel a tanuló nevét, iskoláját, osztályát és a rajztanár nevét.)

Z S Ű R I Z É S: a beérkezett rajzokat 2 életkori kategóriában értékeljük: 6 – 10 és 11 – 15 éves korig.

  • Mindkét kategória első 10 rajza névre szóló oklevelet kap, és felkerül a www.arvacska.hu honlapra és fb oldalunkra.
  • Mindkét kategória első 3 helyezettje oklevelet és tárgyi ajándékot kap. Rajzaik kiállításra kerülnek az Állatok Világnapja szentendrei rendezvényén, október 2-án., egyúttal megjelennek honlapunkon és fb oldalunkon is.

E R E D M É NY H I R D E T É S:   Állatok Világnapja nyilvános  ünnepség alkalmából, 2016. október 2-án vasárnap 11 órakor

                                                      Szentendre – ÁRVÁCSKA ÁLLATMENHELY


 

SEGÍTS a FRESSNAPF-fal!

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2015. augusztus 13. csütörtök
Írta: Horváth Attiláné

 

logoFOLYAMATOS Segítség bármiféle konzerv és száraz táp, kutyák és cicák részére!

Lehetőség egy fajta segítségre - a FRESSNAPF támogatja egyesületünket. Budakalászi bevásárló központban lévő üzletében, a belépéskor a pénztár után jobbra fordulva van egy pult, abban egy tároló, ahol konzerv és száraz táp adományokat lehet részünkre elhelyezni. Az adományt az üzlet még kiegészíti, és részünkre havi rendszerességgel átadja.

Segítsetek, hogy az adomány tároló megteljen, és megteljenek az éhes pocakok is!


 

cica stop!

Kategória: Friss Hírek
Megjelent: 2014. augusztus 25. hétfő
Írta: Horváth Attiláné

logoTOVÁBBRA IS CICA STOP AZ ÁRVÁCSKÁBAN!!!
Sajnos a mai napig is nagyon erős a cicák - kölykök és felnőttek egyaránt - beérkezése a menhelyre. Nagyon szépen kérjük a megértést továbbra is- a menhely cica háza jelenleg SEM TUD TÖBB CICÁT fogadni! Pillanatnyilag se helyünk,se pénzünk, se élelmünk! Örökbe fogadókat várunk , akik magukhoz vennének cicáink közül, így a felszabaduló helyekre tudnánk újabb kis jövevényeknek helyet biztosítani.

A cica házban jelenleg több, mint 100 cica él, lassan váll vállnak vetve szoronganak a szobákban. A legjobb odafigyelés és gondozás mellett is állandó a fertőzés, a megbetegedés, jelenleg is sorozatos megbetegedésekkel küzdünk. A bejövő kölyök cica almok legtöbbször olyan fertőzéseket hoznak magukkal, amivel állatorvosi beavatkozás ellenére sem tudnak megbirkózni, viszont megfertőzik az egész kolóniát. Álllat gondozókból létszám hiánnyal küzdünk, a kevés létszám nem győzi ellátni a növekvő cica létszámot.

Cicák örökbefogadási gyakorisága szinte O, azaz nulla! Kérjük ezért tisztelettel a lakosság belátását, türelmét, ha kénytelenek vagyunk elutasítani a kiscicák felvételét. Mi sem örülünk ennek, nekünk is rosszul esik, ha elutasítunk egy kérést. Higgyék el, a durva és sokszor nyomda festéket nem tűrő válasz elutasításunkra sem sokat segít, legfeljebb okoz egy rossz napot az állatgondozónak, aki egyébként kiteszi a lelkét a rábízott állatokért.

Sajnos a nem-kívánt házi és utcai szaporodás tovább folytatódik. Ma sem tudunk mást tanácsolni - kérni: a nem kívánt kutya és cica szaporodás elkerülésének egyetlen módja az IVARTALANÍTÁS! Kérjük, akinek lehetősége van rá, és cicát-kutyát tart, ivartalaníttassa kedvencét az állatorvosnál.

KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSÜKET!  2015-07-27logo

 


 

Alkategóriák